Kategoriarkiv: Fönster

Det finns mycket att tänka på när man ska välja nya fönster till sitt hem. Först och främst så gäller det att mäta upp rätt storlek. Därefter så ska man komma fram till rätt fönstertyp och även här finns det mycket att välja mellan. Läs våra artiklar om fönster här!

Träfönster

Det finns alla anledningar i världen att använda sig av träfönster. Trä är ett fantastiskt fönstermaterial och även det mest självklara valet för den miljö- och klimatmedvetne.
Många har delade åsikter när man pratar om träramar till fönster då trä är ett levande, men ack så vackert, material som ska klara av både vind, rusk och kyla. Därför behöver det en hel del omvårdnad och ytbehandling. Fördelarna med träfönster är dock fler än nackdelar. Genom att använda en aluminiumbeklädnad ovanpå din träram kan du lätt få dina fönster att hålla upp till 50 år. Materialet är dessutom 100% återvinningsbart, vilket gör denna mix till ett vinnande koncept för miljön, både på kort och lång sikt.

Det finns dock fler anledningar till att människor väljer den traditionella träramen. Det kan kännas näst intill förbjudet att sätta in PVC-fönster i en unik gammal villa, eller i sin sommarstuga där man mest av allt söker en känsla av hemtrevligt och genuint. Träfönster är enkla att måla, oavsett om du väljer en mer täckande eller mer transparent färg. Detta gör det enkelt att själv måla om och ändra utseende utan några större kostnader eller hjälp från företag.

Har du nu bestämt dig för att inhandla nya fönster, men kanske inte är säker på att hitta rätt i fönsterdjungeln? Här får du tips och råd från kunnig och professionell personal, kika på det stora utbudet av träfönster och kanske även passa på att beställa ett myggnät nu när sommaren smyger sig på.
Välkommen in och läs mer om träfönster hos Byggvaror.net och få svar på alla dina frågor!

Att köpa fönster på nätet

Att köpa nya fönster är ett stort inköp som man förhoppningsvis inte behöver göras särskilt ofta, utan när man väl har hittat fönster så ska de hålla länge. Det är därför viktigt att man hittar rätt från början. För att hitta rätt fönster så är det viktigt att man först och främst mäter fönstrena på ett korrekt sätt. Om man är osäker på hur man gör detta så kan det vara värt att anlita en hantverkare eller kanske köpa fönstrena från en lokal fönsterhandlare som även kan montera fönstrena.

Det finns många olika typer av fönster. Generellt sett så kan man säga att det finns träfönster, PVC-fönster, aluminiumfönster och aluminiumbeklädda träfönster. Varje fönster har sina för- och nackdelar. Träfönster är kanske allra mest klassiska i Sverige, men på senare tid har PVC-fönster blivit vanligare och vanligare. Den största fördelen med PVC-fönster är att de är mycket billigare i inköp. En annan fördel med moderna PVC-fönster är att de ofta har bra isoleringsförmåga så man kan hitta PVC-fönster med bra u-värden. På så sätt kan man spara en del på uppvärmningskostnader. En annan sak som kan påverka isoleringsförmågan är att välja 3-glasfönster istället för 2-glasfönster. Dessa är i regel dyrare, men de bidrar å andra sidan till lägre uppvärmningskostnader och ett högre värde på villan eller bostadsrätten.

Fönster kan man köpa hos många olika byggvaruhus, men det finns även specialiserade fönsterhandlare på lokala marknader. På senare tid har fler butiker satsat mer på e-handel så det går även hitta ett stort utbud av fönster på nätet. Att köpa fönster på nätet är smidigt och kan även bli mycket billigare. En fördel med att köpa fönster på nätet är att man kan få fönstrena levererade hem och med tanke på hur mycket fönster väger så är det otroligt bekvämt. Många webb-butiker erbjuder låga fraktkostnader och man kan till och med få fönstrena levererade fraktfritt hos vissa handlare.